Juustosarvet tai kinkkujuustosarvet

Pikataikina [8-9kpl]
Ainekset:

50g[1dl] juustoraastetta
n. 3dl hiivaleipävehnäjauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
2 dl [1 prk] kermaviiliä
2 rkl öljyä
 
Täyte:
Juustoraastetta ½ dl - 1 dl
 Kinkkusuikaleita


1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esille pelti, valmistusaineet ja työvälineet.

                                                   2. Raasta juusto.

3. Mittaa kulhoon hiiveleipävehnäjauhot tai vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste.
Sekoita puuhaarukalla.

4. Lisää kulhoon öljy ja kemaviili. Sekoita tasaiseksi. 
Katso onko taikina tarpeeksi jämäkkää, että sen voi leipoa.
 5. Ripottele leivinpaperille jauhoja ja kaavi taikina kulhosta
6. Muotoile taikinasta pallo, litistä ja kauli jauhojen avulla n. 1 cm:n paksuiseksi ympyräksi.
Tarkkaile, että taikinan alla on tarpeeksi jauhoja.
 7. Jaa ympyrä kahdeksaan tai yhdeksään sektoriin taikinapyörällä.
Ripottele juustoraastetta ja kinkkusuikaleita sektorin leiveimpään päähän.
 8. Kierrä sektorit aloittaen leveämmästä reunasta.
9. Asettele valmiit sarvet pellille siten, että ne eivät aukea uunissa.
10. Voitele kananmunalla.
11. Paista sarvet uunin keskitasossa 10 - 15 minuuttia.
12. VALMIS!

ARVIO:
Mielestäni nämä olivat erittäin hyvä vaihtoehto suolaiseksi "herkuksi."
Miksi ei vaikka välipalaksikkin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mini mokkapala

Kinkkukiekot

Tomaattikinkkumuffinit