Kääretorttu

                                                Hei! Leivoimme tällä kerralla kääretorttuja.

                            Ainekset:(½ pellillistä)
                            ½ dl vehnäjauhoja
                            ½ dl perunajauhoja
                            ½ tl leivinjauhetta
                            2 kananmunaa
                            1½ dl sokeria
                            Täyte: Mansikkahilloa
      
                                         1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esille pelti, leivinpaperi,
                                             valmistusaineet ja työvälineet.
                                       
                                          2. Mittaa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe siivilän läpi kulhoon.
                                             Sekoita puuhaarukalla.
                                          3. Riko kananmunat yksitellen lasiin ja kaada ne isoon kulhoon.
                                              Mittaa päälle sokeri.
                                              Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
                                               Vaahto on valmista, kun se on valkoista ja pinnalle tehty kuvio pysyy
                                              siinä hetken.

                                          4. Lisää jauho seos kananmuna-sokerivaahtoon kadessa erässä
                                              ja sekoita välillä varovasti, älä vatkaa.
                                         5. Kaada taikina pellille ja tasoita ½ pellin kokoiseksi suorakulmioksi.

                                          6. Paista uunin keskitasossa 5-8 minuuttia
                                          7. Ota paiston aikanapöydälle torttulevyn kokoinen leivinpaperi.
                                              Ripottele leivinpaperille 1 rkl sokeria.
                                          8. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
                                              Poista varovasti paistamiseen käytetty leivinpaperi.
                                          9. Jäähdytä pohja. (katoimme sillä aikaa pöydän)
                                          10. Levitä ohut kerros mansikkahilloa kääretorttulevylle.
                                          11. Kääri kääretorttu rullalle pitkältä sivulta aloittaen.
                                         12. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa ja leikkaa se viipaleiksi
                                              tarjoilua varten.

                                          13. Valmis!

                                                                      Arvio:
                                             Muuten hyvää paitsi, että oli hieman kuivahkoa minun makuuni.
                                             Sisälle voisi ehkä laittaa myös jotain muuta!
                               

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mini mokkapala

Kinkkukiekot

Tomaattikinkkumuffinit