Runebergin tortut

Runebergintortut, murotaikina:
½ dl mantelijauhoa
3/4 dl vehnäjauhoja'
3/4 dl korppujauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia 
1/4 tl neilikkaa
75 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/4 dl maitoa

Koristelu:
2 rkl vadelmahilloa
n. 3/4 dl tomusokeria
1 tl vettä
 
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esille pelti, 
valmistusaineet ja työvälineet. Laita pellille leivinpaperin päälle 12 muffini vuokaa.

2. Mittaa mantelijauhot, vehnäjauhot, korppujauhot, leivinjauhe, kaneli ja neilikka pieneen kulhoon. Sekoita.



3. Mittaa margariini ja sokeri eri kulhoon kuin jauhot.
Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella.
4. Lisää kananmuna rasvavaahtoon ja vatkaa sähkövatkaimella.
5. Lisää maito ja kuivat aineet kananmuna-rasvavaahtoon.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
6. Jaa taikina kahdella lusikalla muffinivuokiin.
7. Paista tortut uunin keskitasossa n. 15 min.
Jäähdytä.
8. Laita jokaisen tortun keskelle vadelmahilloa.
9. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna ja valuta sitä renkaaksi hillon ympärille.



Arvostelu:
Lauran mielsetä tortut olivat hieman kuivahkoja mutta parempia kuin kaupan.
Inkan mielestä tortut olivat ihan ok vähän kuivahkoja mutta en muutenkaan tykkää hirveästi Runebergintortuista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mini mokkapala

Kinkkukiekot

Tomaattikinkkumuffinit