Kukkoset eli riisipyöröset
Keitä riisipuuro ja jäähdytä se. Sekoita jääähtyneen puuron sekaan kananmuna.
8-9 kpl
Kuoritaikinan juuri:
1½ dl maiota
1/4 pkt hiivaa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl sokeria
Lisäksi tarvitaan:
1/4 tl suolaa
1 dl grahamjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja
1 rkl öljyä
n. ½-1 dl vehnäjauhoja
ja voiteluun sulatettua voita.
1. Laita uuni kuumenenmaan 250 asteeseen.
2. Mittaa maito muovikulhoon ja lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi.
3. Murenna tuorehiiva maitoon ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
4. Lisää sokeri ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita lämpimään paikkaan n. 15 minuutiksi.
5. Kun juuri kuplii, lisää suola, kananmuna, jauhot ja öljy. Lisää
vehnäjauhoja ja alusta taikinaa.
6. Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi, muotoile tangoksi ja jaa se 8-8 palaan.
7. Pyörittele palat sämpylöiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
Peitä sämpylät leivinliinalla ja kohota 10-15 minuuttia.
8. Paina lasilla syvennys sämpyöiden keskelle. Jaa täyte syvennyksiin.
9. Paista uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia.
10. Voitele sulatetula voilla.
ARVOSTELU:
Inka ei ollut paikalla joten nyt vain minun arvioni.
Ei voita karjalan piirakoita, mutta ihan jees. Suolaa voisi olla hieman enemmän.
Kommentit
Lähetä kommentti